середа, 1 лютого 2012 р.

Дебіли

   Сьогодні був на зборищах козаків... Боляче... З них лише дві людини (до речі найстарші) розмовляли українською... Ці дебіли не розуміють взагалі хто такі козаки... 
   Нинішні "козаки" це просто ряжені РАДЯНСЬКІ люди з російською мовою в голові, пам'яттю про "героїзм Червоної Армії", Висоцьким та іншими радянсько-російськими культурними та політичними штампами....
   Нічого українського, А ЗНАЧИТЬ - козацького в них в душі вже нема. Козацтво для них це лише слово, під яке можна натягнути на себе клоунську форму за 8 тисяч гривень та спекулювати, ославленим українськими предками словом...
   Прикольно спостерігати як викручуються ці радянські, русифіковані люди, коли треба дотулити на свою загижену душоньку статус українського козака. 
   Перші дебіли кажуть, що козаки насамперед воїни...
   Але це ж повний брєд.... Якби вони були насамперед воїнами, а потім усім іншим, вони були б НАЙМАНЦЯМИ. А історія сотні раз засвідчувала те, що козакам було глибоко насрати на те, хто їм платить. Бо коли мова йшла про УКРАЇНСЬКІ інтереси проти інтересів інших народів то і наймані, реєстрові козаки легко різали своїх господарів, які платили їм гроші і об'єднувались з такими ж як вони козаками, що піднімали повстання чи чинили інший спротив. Та й ніколи б не було жодного всеукраїнського гетьмана, жодної держави - Гетьманщини, не кажучи вже національно-визвольну війну 1648 року, якби козаки були насамперед воїнами.
   Звичайно і ослу ясно, що козаки це збройна сила, але не зброя і не війна була їх головною рисою. Вони не були найманцями, вони не були воїнами-варягами, вони були ОБОРОНЦЯМИ насамперед українців та українського світу. А це велика різниця, і не в зброї суть, і у кілера і у міліціонера - зброя, але мета різна. Не в зброї і війні суть... Це не розуміють лише вороги української культури, мови та народу.
   Другі дебіли кажуть про те, що мета козаків і найголовніше для них була оборона православ'я.  
  Теж повнійший брєд... Дебілізм, якого світ не бачив... Козаки не були ХРЕСТОНОСЦЯМИ, що воюють за христову віру. Повторюю вони були ОХОРОНЦЯМИ українців. Просто так трапилось, що однією з ознак ідентифікації українців, особливо в ті часи, була релігія. Але не треба ставити коня позад воза. Головне - УКРАЇНСЬКІСТЬ. 
   Тисячі випадків, коли козаки переходили в католіцизм, потім знову переходили в православ'я, в унію, знову в православ'я і так далі. Скільки полковників Хмельницького були п'ять хвилин тому католики! Ну й що? А скільки козаків, потрапивши в полон, лишались жити в Криму, приймали іслам. Часи були складні і важкі. Особливо еліта, змушена була міняти віру. Але це не було принципове. В усіх підручниках розповідають про випадок коли козаки підійшли до Львова і побили якогось селянина, через те, що він перейшов до католіцизму чи до унії. Але принципово, що козаки побили його, але не вбили. Це було для них принципово. Як вони пояснили побили "щоб відбити лядське м'ясо від українських кісток". Тобто вони ідентифікували селянина як СВОГО. Для них не так важливо було якої він віри. Важливо було те, що він українець, що він - СВІЙ. Все інше - м'ясо, яке наросте. 
    А тепер питання для дитини. То як вони визначали свого? Що для них було найголовнішим?
   Як вони визначили, що уніат-селянин підо Львовом - є свій, тобто УКРАЇНЕЦЬ????? ЯК?????
   Все дуже банально, примітивно і просто... Єдиний критерій, за яким всю історію визначали ідентифікацію свій-чужий це МОВА. Це винахід СРСР, записувати національність в паспорті та ідентифікувати людину за національністю тих, ким були записані в паспорті її батьки. Москалі зараз правильно кажуть малоросам на Сході і Півдні: якщо ви розмовляєте москальською, то і під час перепису 2013 року записуйтесь москалями, адже це буде чесно перед власною совістю, бо нічого українського у вас вже нема. Національність визначається мовою, культурою (яка невід'ємно пов'язана з мовою), а не з папірцем під назвою паспорт чи згадкою, що "мої предки називали себе українцями". Вони не називали себе українцями, вони були українцями, бігали маленькими по селу і галасували українською, а потім парубками в українських вишиванках на українських вечорницях співали українські пісні. 
   Наші сучасні "козаки" ніколи б не довели, що вони СВОЇ, УКРАЇНЦІ, скільки б вони не показували свій паспорт, хрестик на пупі чи посилались на своїх предків. Для козаків вони були б чужими, зайдами, москалями або кацапами (цей термін любила в листах використовувати Леся Українка). Згадайте видатного знавця козаків Д.Яворницького. Краще за нього нема і не було знавця козаків. Він писав, що для того, щоб стати козаком  БЕЗАЛЬТЕРНАТИВНОЮ умовою було те, щоб людина РОЗМОВЛЯЛА УКРАЇНСЬКОЮ МОВОЮ. А потім вже православ'я і вміння тримати шаблю і все інше. Дослівно: "Перша умова передбачала, що пришелець у січ був дворянином, поповичем, козаком, татарином, турком, узагалі ким завгодно, лише не невільним селянином, а крім того нежонатою людиною; зрештою цю умову частенько оминали, оскільки кожен міг назватись і вільним і нежонатим; але прийнятий на Січ козак повинен був жити винятково доброчесно і його карали смертною карою, якщо приводив у Січ жінку, навіть матір чи сестру. Друга умова вимагала, щоб прийнятий, якщо він був не українець, забув свою рідну мову й говорив козацькою, тобто українською; цю вимогу ніколи й ніхто не порушував". (Третя умова - служити російському царю, чи польському королю в залежності від часу існування січі. Четверта умова - православ'я, п'ята умова - спочатку вивчити звичаї козацькі, пройти випробування).
   Козаки були не захисниками Японії чи патріотами якоїсь держави як структури. Їм глибоко було насрати на державу, в якій вони жили. Вони могли підняти руку на будь-яку державу незалежно від віри і ще будь-чого, якщо тільки ця держава загрожувала їх народу - ЛЮДЯМ, ЯКІ РОЗМОВЛЯЮТЬ УКРАЇНСЬКОЮ МОВОЮ.
  Козаки не захищали уявну територію, чи державу народу, який розмовляє НЕ УКРАЇНСЬКОЮ МОВОЮ. Вони захищали ЛЮДЕЙ ЯКІ РОЗМОВЛЯЛИ УКРАЇНСЬКОЮ МОВОЮ, насамперед тому, що вони самі були українцями, воїнами-оборонцями УКРАЇНСЬКОГО НАРОДУ, незалежно від держави, віри, короля чи ще якоїсь мури.
   А ці паскуди натягнули клоунські мундири, називають себе козаками і не розмовляють козацькою мовою. НУ НЕ ЗНАЛИ НІКОЛИ І НЕ РОЗМОВЛЯЛИ козаки москальською мовою. Звичайно багато з них були освічені, деякі з них знали декілька мов (але зазвичай польську, латину, татарську, або церковнословянську). Але знову ж кажу москальську мову вони не знали і ніяк не могли знати ОБ'ЄКТИВНО (так само як і москалі не знали української), бо вони були УКРАЇНЦЯМИ і козацькі пісні це пісні виключно УКРАЇНСЬКОЮ МОВОЮ. Нема жодного свідчення в історії, що хоч один козак розмовляв з іншими козаками москальською, японською, татарською мовою чи церковнословянською. Це брєдятіна. 

   Нажаль сучасні українці тяжко повертаються до мови своїх дідів і бабусь. Але козакам які не розмовляють українською мені здається взагалі треба просто бити морди, а може і каструвати. Бо це вже мова не про м'ясо... А коли кістки згнили, то м'ясо з православ'я чи клоунської форми нічим не допоможе українцям.
   Інша справа, що може українці майже зникли, як і їхня мова і культура і у більшості так званих "українців" кістки вже згнили... Але навіщо паскудити ім'я козацтва?



Немає коментарів:

Дописати коментар