пʼятниця, 30 листопада 2012 р.

Заповіді Українця!



 Не мною написані, але мною повністю підтримувані:



Спілкуйся українською мовою. Не погань її "суржиком" та російською лайкою -"матом". Якщо знаєш її не добре - вдосконалюй знання. Якщо не знаєш взагалі - вивчи.

Працюй на користь Україні. Не шкодуй часу і грошей на українську справу.

Спростовуй антиукраїнські вигадки, поширюй інформацію з реальної історії України. Вмій дотепно і переконливо довести свою думку в розмові з суперником.

Пам'ятай, що українець з будь-якого українського терена є передусім українцем, а вже потім наддніпрянцем, подільцем, західняком, галичанином, гуцулом тощо. Переривай будь-яку спробу поділити українців за цією підставою, бо її роблять вороги нашої Соборності. Всі ми - одна нація.

Допомагай брату-українцю в скрутній справі за будь-яких зусиль. Підтримуй, якщо взмозі, національну культуру, мистецтво, видання. Допомагай українцям хворим і калікам.

Обирай друзів і подруг з українців-патріотів. Знайом їх з реальною історією і культурою нашої Батьківщини. Гуртуй навколо себе патріотів України, підвищуй рівень їх свідомості.

Шануй відкрито і урочисто атрибути Української Державності: синьо-жовтий Прапор, Тризуб, Гімн.

Не з ворогами поводься чемно, культурно і ввічливо, гідно українця. Пам'ятай, що ми є нація великих моральних засад. Не зловживай горільчаним і тютюном; не поводься агресивно; не спілкуйся з кримінальниками і злодіями.

Поводься гідно і в чужому краї. Пам'ятай, що по одній людині судять про цілу націю.

За кордонами України не називайся "росіянином" навіть якщо там ніхто не знає про Україну. Не знають - повідом!

Підвищуй рівень своїх знань і умінь. Прагни просвіти і освіти. Пам'ятай, що кришталево чистий, сильний розум - це заклад перемоги над ворогом. Не забруднюй цей розум пияцтвом, наркотиками, пустими задоволеннями та iграшками.

Гартуй свою волю, дух і тіло, щоб при нагоді вміти дати відсіч ворогові не тільки словом, але й кулаком, а буде треба - багнетом та кулею.

Не дозволяй, щоб поруч з тобою зневажались Українська Державність, Український Народ, його святині, символи, мова, культура тощо.

Зневажай тих, українців, хто зрікся української мови, наших звичаїв, нашої культури, ганьбить і насміхається з Української державності, її атрибутів, з українського людства.

Не будь торгашем і філістером. Для нас найвище благо - щастя України, а не радощі шлунку або гроші.

Дій проти ворогів України безстрашно, навіть якщо ти один і навіть якщо загрожує небезпека самому життю. Будь гідний Героїв Крут, Базару, Космача, що віддали своє життя за волю України, за твоє життя і за свою Славу.

СЛАВА ГЕРОЯМ! СЛАВА УКРАЇНІ!

Немає коментарів:

Дописати коментар